Hoppa till huvudinnehåll

Pekka Rinne beredd på tuff kamp om speltid med Juuse Saros – Mikko Rantanens glädjebesked: "Nu känns axeln bra – allt känns bra"

Mikko Rantanen står bredvid Pekka Rinne vid målet.
Pekka Rinne och Mikko Rantanen är redo för NHL-slutspel. Mikko Rantanen står bredvid Pekka Rinne vid målet. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Pekka Rinne,Mikko Rantanen,NHL

NHL-klubbarna är i full gång med träningen inför slutspelet i augusti. Coloradostjärnan Mikko Rantanen säger sig ha återhämtat sig helt från vinterns axelskada, medan Nashvillemålvakten Pekka Rinne är redo för en tuff kamp om speltid med landsmannen Juuse Saros.

På måndagen fick NHL-lagen köra i gång med sina träningsläger. Innan det har endast träning i smågrupper varit tillåten.

Träningslägren pågår till slutet av juli. I augusti inleds det utvidgade slutspelet för 24 lag, med Edmonton och Toronto som värdstäder.

Nashvilles målvaktsveteran Pekka Rinne hade det tufft innan coronan kom. Av Predators 19 sista matcher före pausen stod han i endast fyra, samtidigt som Juuse Saros tog för sig.

Den 37-årige burväktaren gillar ändå konkurrenssituationen mellan lagets finländska målvakter.

– Det var en lång period som jag fick se matcher från sidan. Jag hade inga problem med hur Saros spelade, jag spelade inte bra själv, medger Rinne för NHL.com.

Rinne poängterar att Saros gjorde det bra före coronaavbrottet.

– Alla vet att vi har en bra relation, men samtidigt förstår vi båda att det är en tuff kamp. Vi får se hur det utvecklas, men båda vill hjälpa laget, oavsett vem som spelar.

Pekka Rinne lyfter lyfter sin hockeyväska på transportbandet.
Flera finländska NHL-stjärnor reste till Nordamerika den 26 juni. Pekka Rinne lyfter lyfter sin hockeyväska på transportbandet. Bild: � juha metso/All Over Press Pekka Rinne,Nashville Predators

Rantanen: ”Allt känns bra”

Coloradoforwarden Mikko Rantanen missade i sin tur de tolv sista matcherna före pausen på grund av en axelskada. Det var redan den andra ordentliga skadan som han åkt på denna säsong.

– Det har varit ett konstigt år. Två ganska rejäla skador som man fått återhämta sig från. Jag var på väg tillbaka när pandemin slog till, så det var lite olyckligt, säger Rantanen.

Under pandemin slipade Rantanen formen hemma i Finland.

– Jag använde de tre, fyra månaderna till att få mig och min axel i skick. Nu känns den bra – allt känns bra.

Mikko Rantanen ler och pysslar med klubbladet på träning.
Mikko Rantanen tycker sig vara i skick inför matcherna i augusti. Mikko Rantanen ler och pysslar med klubbladet på träning. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Mikko Rantanen,Colorado Avalanche

På Avalancheträningarna har finländaren återförenats med lekkamraterna Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog.

– Vi har spelat många matcher tillsammans. Vi har en bra kemi. Vi känner varandra väl på isen och det är roligt att spela tillsammans.

Nashville kommer att spela i den så kallade play in-omgången, där man möter Arizona. Colorado är ett steg längre, i och med att man kommer att inleda med seedningsmatcher inför åttondelsfinalerna.

Läs också