Hoppa till huvudinnehåll

Fram med badhandduken! Det blir varmt till veckoslutet igen

Två kvinnor ligger på handdukar på en strand och solar i bikinis.
Över 20 grader är att vänta i hela Finland. I söder lovas högsommarvärme, alltså över 25 grader varmt. Två kvinnor ligger på handdukar på en strand och solar i bikinis. Bild: Lehtikuva Strand,Badstrand,simmare,sommar,väderlek,Soligt väder,väderprognos,solen,värme,värmebölja,Högsommar,högsommarvärme

Efter några veckor med svalare temperaturer och mycket regn och åska tittar solen nu fram igen och på helgen blir det kring 20–25 grader i hela landet.

Det blir varmare för varje dag som går. Enligt Yles väderprognos får finländarna njuta av sol och värme och de senaste veckornas rikliga regnskurar är historia.

– Från och med fredag är det 20 grader eller mer i hela landet. I söder kan det bli högsommarvärme under helgen, det vill säga över 25 grader, säger Yles meteorolog Anssi Vähämäki.

– Det finns en liten risk för enstaka regnskurar i väster och norr, men några kraftiga regnskurar är inte i sikte. Någon hård vind syns inte heller i prognoserna.

Vähämäki vågar inte ge någon längre väderprognos för nästa vecka. Men enligt preliminära uppgifter ser det ut som om det blir svalare igen efter söndagen och ostadigt väder kan vara att vänta.

– Jag kan inte förutsäga om det senare under sommaren kommer någon period med slående högsommarvärme.

Texten är en översättning av Yle Uutisets artikel Nyt nautitaan taas! Meteorologi: "Viikonloppuna voidaan etelässä päästä hellelukemiin" skriven av Marika Harjumaa. Översättning: Märta Nummenmaa.

Läs också