Hoppa till huvudinnehåll

Rosenrasande Valtteri Bottas räckte långfingret mot nonchalant konkurrent: ”Jag tappade momentum”

Valtteri Bottas med sammanbiten min.
Valtteri Bottas gav Antonio Giovinazzi onda ögat efter tävlingen. Valtteri Bottas med sammanbiten min. Bild: FIA Pool Image Valtteri Bottas

Valtteri Bottas är känd som en av F1-seriens gentlemän. Under söndagens GP presenterade han emellertid en annan sida av sig själv. Bottas räckte upp långfingret mot Antonio Giovinazzi. Orsaken till vredesutbrottet? Jo, Alfa Romeo-föraren lät honom inte passera trots att han höll på att varva honom.

Italienaren hade inte uppmärksammat de blå flaggorna. Då funktionärerna viftar med de blå flaggorna måste en förare släppa snabbare konkurrenter förbi sig.

Valtteri Bottas slutade tvåa i tävlingen i Österrike. Då han fick sitt vredesutbrott och visade långfingret mot Giovinazzi låg han trea och jagade ursinnigt Max Verstappen.

Ni kan se en video på incidenten på formel 1-seriens officiella webbplats.

Alfa Romeo-förarens nonchalans ledde till att Bottas förlorade uppskattningsvis två sekunder.

– Jag vet inte om man såg det på tv men jag var tvungen att köra förbi en rejäl klunga. Jag varvade flera bilar. Det var ganska chockerande att det tog mer än ett varv för vissa att släppa mig förbi. De blå flaggorna var framme men de lät mig inte passera, säger Bottas.

Bottas är förbluffad över att eftersläntrarna inte gav honom utrymme att åka förbi.

– De tävlade sinsemellan och brydde sig inte om de blå flaggorna. Jag hoppas att man undersöker detta. Jag tappade ganska mycket av mitt momentum, säger han.

Bottas stallkamrat Lewis Hamilton vann loppet, men finländaren toppar VM-sammandraget med sex poäng till godo på den regerande världsmästaren.

Nästa VM-deltävling körs i Ungern på söndag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport