Hoppa till huvudinnehåll

Domen mot den förre IFK Mariehamn-spelaren: Fyra år ovillkorligt för våldtäkt

IFK Mariehamns klubbmärke.
IFK Mariehamns klubbmärke. Bild: veikkausliiga.com. heraldik,logotyper,IFK Mariehamn,klubbmärke

Ålands tingsrätt har dömt en tidigare IFK Mariehamn-spelare till ett ovillkorligt fängelsestraff på fyra år för två fall av grov våldtäkt, två fall av misshandel och ett fall av lindrig misshandel.

I ett pressmeddelande skriver Ålands tingsrätt att mannen hade känt samtliga tre målsägande vid tidpunkten för gärningarna.

– Svaranden har bestridit brott i åtalspunkterna gällande misshandel respektive lindrig misshandel. Vad gäller åtalen för grov våldtäkt har svaranden medgett att han haft samlag med målsägandena, men bestridit att det skulle skett mot deras vilja, skriver tingsrätten.

Han döms också till att betala ersättning till de målsägande för sveda värk och för lidande i fallen av våldtäkt.

Domen har inte vunnit laga kraft.

IFK Mariehamn sade upp kontraktet med spelaren då han häktades misstänkt för våldtäkt.

Läs mera:

IFK Mariehamn hoppas ha lämnat skuggan av våldtäktsfallet bakom sig – fallet höll på att kosta laget understöd: ”Fick diskutera med en av våra huvudsponsorer”

På onsdagen inleddes rättegången mot den tidigare IFK Mariehamn-spelaren som misstänks för bland annat flera fall av grov våldtäkt. Samma dag som fotbollsligan kör igång. Men åtminstone tror inte styrelseordförande Dan Mikkola att händelserna har påverkat laget.


Läs mera:

IFK Mariehamn sparkar den våldtäktsmisstänkte spelaren men namnger honom inte – "Vi tar avstånd från alla former av brott"

Fotbollsligalaget IFK Mariehamn häver kontraktet med den spelare som suttit häktad sen i torsdags. Spelaren är misstänkt för två fall av grov våldtäkt, ett fall av våldtäkt samt misshandel. Det går inte att förena med vår värdegrund, säger klubbens styrelseordförande Dan Mikkola.