Hoppa till huvudinnehåll

Dyster kväll i trafiken – fyra dog på olika håll i landet

En polisbils blåljus lyser i natten med gatulyktor och billjus i bakgrunden.
Polisen har haft en bråd natt. Arkivbild. En polisbils blåljus lyser i natten med gatulyktor och billjus i bakgrunden. Bild: Mostphotos/Jaromir Chalabala Polis,Blåljus,natt,polisfordon

Åtminstone fyra personer har omkommit i trafikolyckor på olika håll i landet under onsdagskvällen och natten mot torsdag. Därtill har en person drunknat.

I Kumo i Satakunta dog två personer när en cykel och en motorcykel kolliderade på kvällen, meddelar Räddningsverket.

Kollisionen skedde nära centrum på en rak vägsträcka, där det enligt jourhavande brandmästare inte fanns något särskilt som skymmer sikten.

En drunknade i Raumo

Kring midnatt omkom en personbilsförare i Högfors i Nyland efter kollision med en långtradare på Riksväg 2 kring midnatt.

Personbilen körde över i motsatt fil och krockade med en livsmedelstransport. Bilen började brinna, men personer på plats lyckades släcka branden, uppger jourhavande brandmästaren. Föraren dog på olycksplatsen.

I Lahtis dog en motorcyklist på kvällen, uppger polisen i Tavastland. Föraren hade förlorat kontrollen över sitt fordon och törnade mot en lyktstolpe. Polisen utreder olycksorsaken.

Åtminstone en drunkningsolycka skedde också under onsdagskvällen. En äldre man ramlade i en kanal i centrum av Raumo. Trots att han drogs upp snabbt kunde hans liv inte räddas.

Källor: STT, polisen

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes