Hoppa till huvudinnehåll

Coronafall på läroanstalt i Södra Österbotten – alla utsatta i karantän

Päivystys opaste Seinäjoen keskussairaalassa
Päivystys opaste Seinäjoen keskussairaalassa Bild: Pasi Takkunen / Yle jourpoliklinik,Seinäjoki centralsjukhus,hälsocentraler,hälso- och sjukvård

Ett nytt fall av COVID-19 har uppdagats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Enligt sjukvårdsdistriktet handlar det om en boende på en läroanstalt i Ilmola och smittokällan är känd.

Smittan uppdagades på läroanstalten Etelä-Pohjanmaan Opisto i Ilmola. Enligt rektorn Kyösti Nyyssölä har både studerande och deras familjer utsatts för viruset.

Alla som utsatts för viruset har kontaktats och de har satts i karantän.

Nyyssölä tror att man från sjukvårdsdistriktets sida gått ut med information om var smittan uppdagats för att dämpa oron.

- När det är frågan om en läroanstalt där det bor studerande, så vet man att vissa studerande är i karantän och vissa inte. Sjukvårdsdistriktet har säkert velat mildra en onödig oro, säger Nyyssölä.

Coronafallet är det första på flera veckor i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Den här artikeln är en översättning av Yle Pohjanmaas artikel Etelä-Pohjanmaalla yksi uusi koronatartunta – altistuneet karanteenissa skriven av Hanne Leiwo. Översättningen och bearbetningen är gjord av Juho Teir.

Läs också