Hoppa till huvudinnehåll

Här är de nya regler som gäller om du vill besöka en anhörig på bäddavdelningen eller på en boendeenhet i Raseborg

Raaseporin sairaalan kyltti ja kaksi kävelijää.
Raseborgs sjukhus. Arkivbild. Raaseporin sairaalan kyltti ja kaksi kävelijää. Bild: Petteri Bülow / Yle Raseborgs sjukhus,sjukhus,hälsostationer,hälsocentraler

Raseborgs stad har kommit med uppdaterade instruktioner för hur man skall gå tillväga om man vill besöka en anhörig på någon av stadens boendeenheter eller på bäddavdelningen.

Bakgrunden är de restriktioner som råder på grund av corona-pandemin.

Fortsättningsvis rekommenderas att man träffar sina anhöriga utomhus, men även besök inomhus är nu tillåtna.

Kontakta personalen på förhand

Man skall komma överens på förhand med personalen inför alla besök. Anhöriga skall använda munskydd som även täcker näsan under hela besöket, och hålla ett avstånd på minst 1-2 meter till både boende och personal under hela besöket.

Träffar man en patient på bäddavdelningen skall det besöket ske i patientens rum, inte i allmänna utrymmen. Man skall som utomstående genast gå till patientens rum och vistas så lite som möjligt i allmänna utrymmen.

Inomhus får max två personer besöka en anhörig samtidigt, och utomhus är det en begränsning på max fem besökare som gäller.

Vänta 14 dagar om du varit i Sverige

Fortsättningsvis gäller regler om att man inte får komma på besök om man har förkylningssymptom, eller inom 14 dagar kommit från ett sådant land att 14 dagars karantän rekommenderas.

Närmare instruktioner angående besök hittar du på Raseborgs webbplats.