Hoppa till huvudinnehåll

Simskola i Sjundeå med långa traditioner - en av dem är att lära ut livräddning

Tre ungdomar. Två har blå t-skjortor på vilka det står simlärare. Den tredje har en vit t-skjorta med texten lekledare. De har shorts och står på gräsplan. Sol och sommar.
Från vänster simlärare Vincent Voutilainen, lekledare Lina Karnell och ansvarig simlärare Emilia Nygård Tre ungdomar. Två har blå t-skjortor på vilka det står simlärare. Den tredje har en vit t-skjorta med texten lekledare. De har shorts och står på gräsplan. Sol och sommar. Bild: Yle / Tiina Grönroos simlärare,Samfundet Folkhälsan,Sjundeå,Västnyland,emilia nygård

Simskolorna i Svenskfinland har långa traditioner, så också i Sjundeå, där lokala Folkhälsanföreningen ordnar flera simskolor.

I år har flera simskolor på flera olika orter meddelat att man skippar sommarens simskolor på grund av coronvirusläget, men i Sjundeå har man valt att ordna simskolor. I år med extra noga regler, hygienföreskrifter och rekommendationer.

Två kvinnor står på ett soligt gräsplan. Bilar i bakgrunden. Sommar. De ler.
Från vänster Heli Boije, Sabina Mattinen (föräldrar till barn som deltar i simskolan i Karskog, Sjundeå) Två kvinnor står på ett soligt gräsplan. Bilar i bakgrunden. Sommar. De ler. Bild: Yle / Tiina Grönroos simskolor,simundervisning,Sjundeå,Västnyland,Sabina Mattinen

Tiina Grönroos har träffat ansvarig simlärare Emilia Nygård, simlärare Vincent Voutilainen och lekledare Lina Karnell. Dagens tema är livräddning. Du hör också föräldrarna Heli Boije och Sabina Mattinen.

En livboj vid en tall invid en sjö och en lång brygga. Sommar och sol.
En livboj vid en tall invid en sjö och en lång brygga. Sommar och sol. Bild: Yle / Tiina Grönroos Livboj,sjöar,Livräddning,Sjundeå,Västnyland