Hoppa till huvudinnehåll

Två veckor till slutspelsstarten – då började vattnet läcka in i en av NHL-arenorna på grund av storm

Connor McDavid och Leon Draisaitl firar.
Connor McDavids och Leon Draisaitls Edmonton får spela slutspelet på hemmaplan. Connor McDavid och Leon Draisaitl firar. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Connor McDavid,Edmonton Oilers,Leon Draisaitl

Arenan i Edmonton drabbades av ett ordentligt oväder. I den kanadensiska slutspelsstaden är man övertygad om att det inte skapar problem inför omstarten av säsongen.

Den 1 augusti startar Stanley Cup-slutspelet i Toronto och Edmonton. De två kanadensiska städerna ordnar hela slutspelet.

Med två veckor till nedsläpp har arenan i Edmonton drabbats av vattenskador, rapporterar nordamerikanska medier.

På grund av en storm och regnoväder har vatten läckt in i delar av arenan, bland annat vid en av entréerna.

– Vi undersöker skadorna och just nu är vi övertygade om att de inte kommer att påverka våra förberedelser. Vi ska vara redo för att arrangera NHL-ishockey som en värdstad och vi kommer att informera när det finns mer att säga, säger företaget som står bakom NHL-laget Edmonton Oilers i ett uttalande.

I Edmonton spelas slutspelet i den västra konferensen. De fyra matchparen i den första slutspelsrundan är Edmonton–Chicago, Nashille–Arizona, Vancouver–Minnesota och Calgary–Winnipeg.

I starten av slutspelet spelar de fyra bästa lagen i respektive konferens en seedningsrunda. Den pågår samtidigt som play in-omgången.