Hoppa till huvudinnehåll

Valtteri Bottas tvåa i dagens bägge träningspass i Ungern – Vettel snabbast i det väldigt regniga andra passet då bara 13 förare klockades för en varvtid

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas klockades för den näst snabbaste tiden i både första och andra träningspasset i regniga Ungern. Valtteri Bottas. Bild: imago sport/ All Over Press Valtteri Bottas

Mercedesförarna Lewis Hamilton och Valtteri Bottas fortfarande på hugget. Stallkamraterna var klart snabbast i det första träningspasset i Ungern men det andra passet blev besvärligt med väldigt få varv och bara 13 förare som klockades för en varvtid. Sebastian Vettel hade den snabbaste tiden men blev nästan 25 sekunder från Hamiltons tid i det första passet.

Mercedesförarna, och framförallt Valtteri Bottas, fick en bra start på säsongen i Österrike. På basen av träningspassen i Ungern sitter formen fortfarande.

Både i dagens första och andra pass noterades finländaren för den näst snabbaste tiden. Stallkamraten Lewis Hamilton var snabbast på 1.16,003 i det första passet men noterades inte för någon tid i det andra.

– Det var en riktigt bra första session. Vi lyckades med det vi var ute efter, säger Hamilton till Sky Sports och beklagade sig över vädret under det andra passet som gjorde att förarna inte fick mycket ut av helgens andra träning.

Vettel snabbast i regnet men blev klart från Hamiltons tid i första

Det andra passet blev nämligen en väldigt regnig tillställning och Hamilton fullgjorde inte ett enda varv. Totalt var det bara 13 förare som klockades för en varvtid.

Av dem var Sebastian Vettel snabbast på tiden 1.40,46 – en tid som var nästan 25 sekunder långsammare än Hamiltons tid från session ett.

Kimi Räikkönen – som inte körde i det första passet – stod för flest varv i det andra träningspasset med sina 16 och klockades till slut för den nionde snabbaste varvtiden.