Hoppa till huvudinnehåll

Matchen mellan MyPa och KPV flyttad – Karlebylaget fick vända hem efter bekräftat coronafall, påverkar fler matcher i morgon

Sateenkaari jalkapallokentällä.
KPV har inplanerad en hemmamatch i Karleby om en vecka – beslut om den tas senare. Sateenkaari jalkapallokentällä. Bild: Ville Viitamäki / Yle fotboll,Kokkolan Palloveikot,Karleby centralplan

KPV:s bortamatch mot MyPa i fotbollens division 1 spelas inte på lördagen. Karlebylaget som var på väg till Myllykoski fick vända hemåt då en person i lagets krets bekräftades smittad av coronaviruset. Personen var inte med på resan men som en säkerhetsåtgärd är matchen nu flyttad.

Bollförbundet skriver i ett pressmeddelande att de på grund av en "uppenbar coronavirusrisk" flyttar matchen. När matchen kommer att spelas i stället besluts senare.

Enligt pressmeddelandet fick laget beskedet om att en person som ingår i lagets krets har bekräftats smittad då de var på väg till matchen i Myllykoski.

Laget har nu vänt hemåt mot Karleby. Den person som smittats ska ändå inte ha varit med på färden. Matchen ställs in som en säkerhetsåtgärd för att minimera risken att smittan sprids.

– Personen har varit i karantän och har inte deltagit i lagets verksamhet, berättar tränaren Niko Kalliokoski för Yle Urheilu.

Enligt Kalliokoski har laget i nuläget inte uppgifter om huruvida någon från laget blivit utsatt för smitta men situationen utreds.

– Det här kom så snabbt på att vi har inte hunnit utreda allt än. Jag har varit i telefon hela dagen, säger Kalliokoski och berättar att de nu försöker utreda om alla i laget behöver gå och testa sig för viruset.

Påverkar också bland annat GBK

Efter dagens match skulle KPV:s nästa drabbning vara mot AC Oulu den 25 juli. Beslut gällande lagets kommande matcher tas i ett senare skede.

Samtidigt meddelade förbundet att även lördagens match mellan Jippo och GBK i division 2 flyttas fram eftersom GBK har två spelare på lån från KPV i sin trupp.

Enligt MTV:s uppgifter kommer matcher också i morgon att ställas in.

– I nuläget vet vi att det även i morgon kommer att komma ett par fall av inställda matcher på dam- och flicksidan. Det handlar om lag i Karleby, säger bollförbundets tävlingschef Peter Lundström till MTV.

Bollförbundet bekräftar på sin webbplats att det handlar om damernas match i division 1 mellan ONS och IK Myran, samt b-flicksmatchen mellan FC Honka och KPV, som bägge skulle spelas på söndag.

Texten uppdaterad 18.7 klockan 15.35 med kommentarer av KPV:s tränare, samt MTV:s uppgifter om fler inställda matcher i morgon.

Texten uppdaterad klockan 16.15 med uppgifter om de två flyttade matcherna i morgon.