Hoppa till huvudinnehåll

KPV coronafria – spelar match som planerat på lördag

KPV:s Sebastian Mannström stöter på patrull i match mot IFK Mariehamn.
Arkivbild. KPV:s Sebastian Mannström stöter på patrull i match mot IFK Mariehamn. Bild: Yle/Antti Koivukangas Fotbollsligan,IFK Mariehamn,Seinäjoki,Kokkolan Palloveikot,Sebastian Mannström,Daniel Sjölund

Efter att en person i lagets krets testade positivt under helgen har hela gruppen nu genomgått tester. Alla har varit negativa. På måndag eftermiddag meddelar KPV att träningarna upptas på tisdag och att hemmamatchen på lördag blir av.

Det var under resan till bortamatchen mot MyPa i lördags som laget nåddes av beskedet att en person i lagets krets testat positivt. Personen i fråga var inte med på bussen utan befann sig redan hemma i karantän.

Till följd av beskedet vände man bussen och ställde in matchen. Nu har hela den grupp som var på väg till Myllykoski och lagets bakgrundskrafter testats för covid-19.

All test negativa men tre personer försätts i karantän

På måndag eftermiddag har man fått resultaten och alla test är negativa.

Den person som testade positivt har under helgen testats på nytt och då var resultatet negativt. Under måndagen gjordes ett tredje test och även det är negativt.

Dock ska tre personer i lagets krets sitta i karantän i ett par veckor, som en försiktighetsåtgärd.

Således spelar KPV sin nästa match inkommande lördag mot AC Oulu. Klubben meddelar också att träningarna upptas som normalt på tisdag.

Tackar sjukhuspersonalen

KPV tackar personalen på centralsjukhuset i Karleby som jobbade övertid i lördags för att ta prover på busslasten med spelare och funktionärer.

KPV:s tränare Niko Kalliokoski är nöjd med den information och det stöd man fått av Bollförbundet och av myndigheterna.

- Vi fick bra med information. Hemresan gick snabbt eftersom jag satt i telefon i fem timmar av sex. Resan kändes kort eftersom vi fick information och många var i kontakt med oss. I och med det gick det snabbt att få igång processen, säger Kalliokoski.

Artikeln uppdaterad kl. 15.25 med att tre personer ska sitta i karantän.
Artikeln uppdaterad kl. 14.55 med information om att det senaste pressmeddelandet nu tagits bort från klubbens webbplats.
Artikeln uppdaterad 20.7 kl. 14.35 med information om att alla test är negativa och att verksamheten fortsätter som normalt.