Hoppa till huvudinnehåll

Centralkriminalpolisen utreder misshandeln av sannfinländsk politiker som mordförsök

Pekka Kataja är Sannfinländarnas valchef i Mellersta Finlands valkrets. Han är också partikamraten Jouni Kotiahos riksdagsassistent.
Pekka Kataja är Sannfinländarnas valchef i Mellersta Finlands valkrets. Han är också partikamraten Jouni Kotiahos riksdagsassistent. Pekka Kataja är Sannfinländarnas valchef i Mellersta Finlands valkrets. Han är också partikamraten Jouni Kotiahos riksdagsassistent. Bild: Sannfinländarna Pekka Kataja,Sannfinländarna

Misshandeln av sannfinländarnas valchef i mellersta Finland Pekka Kataja går till Centralkriminalpolisen. Förundersökningen har framskridit och på grund av detaljer som kommit fram utreds fallet nu som mordförsök.

- Vi fortsätter aktivt med förundersökningen. Enligt det vi vet nu handlar det om ett rått brott mot liv och hälsa och Centralkriminalpolisen samarbetar tätt med polisinrättningen i Inre Finland, säger utredningsledaren, kriminalkommissarie Teemu Karhunen vid Centralkriminalpolisen i ett pressmeddelande.

Förövarna fortfarande på fri fot

Sannfinländarnas valchef i mellersta Finland Pekka Kataja misshandlades i sitt hem på fredagsmorgonen. Polisen utredde först fallet som rån men ändrade sedan rubriceringen till dråpförsök. Enligt polisen kan brottsrubriceringen ännu ändras under utredningen.

Två män misstänks för brottet, men de är fortfarande på fri fot.

Polisen saknar fortfarande ögonvittnen till händelsen. Polisen går i det här skedet inte ut med signalement på förövarna, eftersom det förekommer motstridiga uppgifter om deras utseende.

Kataja uppgav på fredagskvällen för tidningen Keskisuomalainen att han fått en skallfruktur och lindrig hjärnblödning av misshandeln. Dessutom bröt han tre revben.

Kataja vårdas vid universitetssjukhuset i Tammerfors.

Källor: Centralkriminalpolisen, STT, Keskisuomalainen

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes