Hoppa till huvudinnehåll

Cancerbehandlingen avslutad – nu skriver Oskar Lindblom på nytt treårskontrakt med Flyers: "Jag är väldigt glad"

Oskar Lindblom firar med näven upphöjd.
Oskar Lindblom. Oskar Lindblom firar med näven upphöjd. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Oskar Lindblom

För några veckor sedan var ishockeyspelaren Oskar Lindblom klar med sin cellgiftsbehandling. Nu kommer nästa glädjenyhet för svensken. Lindblom har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Philadeplhia Flyers, värt nio miljoner dollar.

Lindblom spelade sina senaste NHL-matcher i december. Samma månad fick han beskedet att han drabbats av Ewings sarkom, en form av skelettcancer.

Sex månader senare hade han besegrat cancern. I början av juli avslutades cellgiftsbehandlingen, och Lindblom beskrev tiden som tuff både psykiskt och fysiskt.

Nu är 23-årige Lindblom på god väg tillbaka mot NHL-spel.

Han blir nämligen kvar i Flyers i flera år framöver. På onsdagen meddelade klubben att Lindblom skrivit på ett nytt treårskontrakt.

Det nya kontraktet är värt nio miljoner dollar.

– Jag är väldigt glad över att få vara en del av Flyers under ytterligare tre säsonger. Supporten som föreningen, supportrarna och hela NHL har givit mig har varit överväldigande.

– Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka med grabbarna i laget snart och åter vara den professionella hockeyspelare som jag vet att jag kan vara, säger anfallaren på klubbens hemsida.

Lindblom är en av tre nominerade till Bill Masterton Memorial Trophy, ett pris som går till den spelare som visat mest ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang under grundserien.

Läs också