Hoppa till huvudinnehåll

Osannolikt snabb comeback: MotoGP-mästaren Marc Marquez bröt armen i helgen och opererades – är redan i skick att tävla på veckoslutet

Marc Marquez.
Marc Marquez fick ingen lyckad start på säsongen. Marc Marquez. Bild: EPA/ROMAN RIOS Marc Márquez,grand prix-racing för motorcyklar

I söndags bröt den regerande MotoGP-mästaren Marc Marquez överarmsbenet i säsongspremiären. I tisdags opererades han och när säsongen skulle få fortsättning var oklart. Efter en läkarkontroll på torsdagen meddelade ändå Marquez stall att stjärnan är i skick att köra.

Säsongspremiären i Jerez slutade olyckligt med en vurpa och ett brutet överarmsben för Marc Marquez. Allt tydde på att han åtminstone missar säsongens andra deltävling på samma bana.

Men bara dagar efter att den regerande mästaren blivit opererad meddelar stallet att han är i skick att tävla på söndag – bara fem dagar efter operationen.

Hoppa över Twitterpostning

Enligt MotoGP-seriens webbplats har Marquez i dag varit på en läkarkontroll i Jerez, klarat alla test och fått lov att tävla på veckoslutet.

Stallet säger sig vara förvånade över hur snabbt allting gått och berättar att siktet tidigare var inställt på att han möjligen kan tävla i Tjeckien den 9 augusti.

– Efter att ha lyssnat på Marc och läkarna som i dag klargjort att han är i skick har vi ändå kommit till en överenskommelse. Han kommer att prova köra på lördag. Beroende på hur han känner sig kommer han sedan att försöka tävla på söndag. Vi bad honom att först se efter hur det känns på lördag så att han säkert vet ifall han är redo, skriver stallet på Twitter.

Läs också