Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine tar med sig spelkonsolen och tandborsten till slutspelsbubblan – påstår att han behöver slipa på fruktade skottet

Patrik Laine värmer upp.
Patrik Laine noterade 63 poäng på 68 matcher i grundserien. Patrik Laine värmer upp. Bild: All Over Press Patrik Laine,Winnipeg Jets

På söndag åker Patrik Laines Winnipeg Jets till NHL-bubblan i Edmonton. Finländaren säger att han närmar sig slutspelsformen.

Nästa helg inleds NHL-slutspelet. Patrik Laines Winnipeg spelar mot Calgary i den första play in-rundan – och finländaren säger att han närmar sig formen.

NHL-klubbarnas träningsläger har pågått ett tag och det har gjort gott för Laine.

– Jag jobbar på att få kroppen i skick. Jag är närmare än jag var för en vecka sedan. Det känns åtminstone bättre, säger han enligt Winnipeg Sun.

Winnipeg tillhör den västra konferensen och kommer att spela sina slutspelsmatcher i Edmonton. På söndag åker laget dit.

Det blir en träningsmatch innan allvaret inleds.

– Jag gillar träningen som vi har gjort. Vi arbetar på att hitta farten i spelet.

"Van vid annan klubba den här tiden på året"

Däremot påstår Laine att hans fruktade skott inte är finslipat ännu.

– Den här tiden på året är jag van vid att ha en annan typ av klubba i handen. Det känns lite märkligt just nu. Mitt skott är okej, säger Laine som är en van golfspelare.

Laine spelade en bra grundserie och visade upp mer än sitt skott. Han noterades för fler framspelningar än mål – för första gången under NHL-åren.

Nu behöver Winnipeg hans mål – och Laine säger att förberedelserna inför resan till slutspelsbubblan är enkla.

– Jag tar bara med mig min spelkonsol – och tandborsten. Det räcker rätt bra för mig.