Hoppa till huvudinnehåll

VPS besegrade seriejumbon – Steven Morrissey och Mamadou Sarr öppnade sina målkonton

Förra året spelade Steven Morrissey ligafotboll med VPS.
Förra året spelade Steven Morrissey ligafotboll med VPS. Förra året spelade Steven Morrissey ligafotboll med VPS. Bild: Juha Tamminen / All Over Press Steven Morrissey

I herrfotbollens division 1 vann VPS över SJK Akatemia med 3–1. Mamadou Sarr blev segermålskytt med sitt 2–1-mål med en kvart kvar att spela och VPS avancerar till fyra i en haltande tabell.

VPS hade en på pappret överkomlig uppgift då laget ställdes mot jumbon SJK Akatemia. SJK:s saldo efter fyra matcher var noll poäng och i 0–9 i målskillnad.

Matchen hade inte ens hunnit bli 15 minuter gammal innan SJK:s saldo förvandlats till 0–10. Ett blixtanfall resulterade i att två VPS-spelare plötsligt kom fria och Steven Morrissey gjorde sitt första mål för säsongen.

Strax före pausvilan gjorde VPS matchens andra mål, men det handlade om ett självmål och därmed stod det 1–1.

SJK Akatemia lyckades inte ta vara på sina chanser. Det gjorde däremot Mamodou Sarr som en kvart före slutet gav VPS ledningen med 2–1. Även för Sarr var målet säsongens första.

Samu Alanko punkterade matchen på tilläggstid med sitt 3–1-mål.

Tabelltoppen i division 1
LagMatcherPoäng
1. AC Oulu412
2. Ekenäs IF48
3. KTP48
4. VPS58
5. Jaro47

Den färska trepoängaren innebär att VPS har åtta poäng efter fem spelade matcher. I en haltande tabell räcker det till en fjärdeplats.

Om en vecka tar VPS emot KPV på hemmaplan och i det österbottniska derbyt står då förutom viktiga poäng även prestige på spel.

Resultat:

VPS – SJK Akatemia 3–1 (1–0)
15. 1–0 Steven Morrissey
39. 1–1 självmål
78. 2–1 Mamodou Sarr
90+4. 3–1 Samu Alanko

Publik: 1 022 åskådare