Hoppa till huvudinnehåll

Brasiliens president Bolsonaro uppger sig ha testat negativt för coronaviruset

Brasiliens president Jair Bolsonaro på besök hos Donald Trump i Washington den 19 mars 2019.
Brasiliens president Jair Bolsonaro. Brasiliens president Jair Bolsonaro på besök hos Donald Trump i Washington den 19 mars 2019. Brasilien,Jair Bolsonaro,Donald Trump

Brasiliens president Jair Bolsonaro uppger sig ha testat negativt för coronaviruset. Presidenten testade positivt för covid-19 i början av juli.

Det uppges ha varit den 65-åriga presidentens fjärde coronatest sedan hans diagnos den 7 juli. Senast i onsdags testade Bolsonaro positivt för viruset.

Bolsonaro offentliggjorde friskförklaringen på Facebook. Han lade också upp en bild på sig själv med läkemedlet hydroxiklorokin som bland annat prisats av USA:s president Donald Trump.

Forskare har å sin sida kommit fram till att hydroxiklorokin inte har någon positiv effekt mot covid-19 hos patienter som har allvarligare symptom. Det hjälpte inte till att minska antalet dagar på sjukhus och ledde inte heller till minskad dödlighet.

Innan sin diagnos minglade Bolsonaro flitigt med sina väljare mitt i coronakrisen och motsatte sig upprepade gånger från att använda ansiktsskydd.

Efter sin diagnos började Bolsonaro uppträda med ansiktsmask i offentligheten.

Brasilien har drabbats hårt av coronaviruset. Enligt landets regering har 85 238 personer dött i sviterna av viruset. Nästan 2,5 miljoner fall har bekräftats i landet men det egentliga antalet misstänks vara mycket högre.

På måndag meddelande två till av regeringsministrarna att de testat positivt för covid-19. Samtidigt kämpar Brasilien vidare utan en hälsominister.

Landets hälsominister, en läkare, avgick i protest mot Bolsonaros stöd för hydroxiklorokin som läkemedel mot coronaviruset.

Källor: AP