Hoppa till huvudinnehåll

Antti Ruuskanens tio månader långa paus tar slut i augusti – bekräftar FM-beslutet i intervju med Savon Sanomat: "Målet är guld"

Antti Ruuskanen.
Antti Ruuskanen jagar sitt fjärde FM-guld i Åbo. Antti Ruuskanen. Bild: AOP Antti Ruuskanen

Antti Ruuskanen har inte tävlat sedan VM-kvalet i Doha. Nu meddelar han att det inte blir en tävlingsfri sommar i år.

Oliver Helander väljer att blicka mot nästa tävlingssäsong. Fjolårets finländska spjuttvåa Antti Ruuskanen kommer däremot att kasta under den här sommaren.

Ruuskanen bekräftar i en intervju med Savon Sanomat (bakom betalmur) att han ställer upp i friidrotts-FM i Åbo i mitten av augusti.

– Om det inte dyker upp något bakslag tävlar jag i FM. Och då kan inte målsättningen vara någon annan än att ta hem FM-guldet, säger Ruuskanen till tidningen.

36-åringen har tidigare sagt att de finländska mästerskapen i augusti skulle vara en lämplig tidpunkt att tävlingskasta igen. Han har vunnit tre guld i FM – senast 2015.

Den trefaldige mästerskapsmedaljören fick se sin finalsvit i seniormästerskap brytas förra året. Han fick inte till det i VM i Doha och åkte ut i kvalet.

VM-kvalet i Qatar är Ruuskanens senaste tävling. I fjol kastade han 85,15 som bäst – över kvalgränsen till OS i Tokyo. Veteranen har fortfarande inte meddelat om han fortsätter mot sitt tredje OS i karriären.