Hoppa till huvudinnehåll

Inga nya coronafall i NHL när spelarna gick in i slutspelsbubblan – i baseballen ställs matcher in efter 14 fall i ett lag

Miami Marlins spelar baseball.
Miami Marlins spelade mot Atlanta Braves i juli. Miami Marlins spelar baseball. Bild: EPA Miami Marlins

Miamis baseball-lag sitter fast i Philadelphia efter att mer än ett dussin lagmedlemmar testade positivt för coronaviruset. I NHL-ishockeyn är det positivare tongångar.

Den amerikanska proffsidrotten är i gång eller ska starta inom kort. Det senare gäller för både NHL-ishockeyn och NBA-basketen.

De återupptar säsongerna den här veckan – och från ishockeyhåll kom positiva besked under måndagen.

NHL meddelar att ligan avslutade sin tredje fas av återstarten med noll fall av coronaviruset bland spelarna. Totalt har man genomfört 4256 tester under den senaste veckan.

I söndags åkte samtliga 24 slutspelslag in i slutspelsbubblorna i Edmonton och Toronto. Där kommer spelarna och ledarna att testas dagligen.

Nio spelare testade positivt

I MLB-baseballen är det däremot betydligt mer kaotiskt. Två av måndagens matcher ställdes in efter att mer än ett dussin spelare och ledare i Miami Marlins testade positivt för coronaviruset.

Laget var tvunget att stanna i Philadelphia och därför ställdes lagets hemmapremiär mot Baltimore in. Coronafallen i Miamis lag ledde också till att New York Yankees match i Philadelphia blev inhiberad.

Totalt handlar det om nio spelare och fem ledare i Marlins. Testerna ska ha gjorts på fredag, skriver nyhetsbyrån AP. Laget spelade mot Philadelphia Phillies i söndags.

Baseballen startade i USA förra veckan. Nu finns nya tvivel kring MLB-säsongen och möjligheterna att genomföra den.

– Spelarnas och ledarnas hälsa är vår första prioritet när vi ska orientera oss framåt. Att ställa in kvällens hemmamatch var rätt för att ta en paus och försöka begripa situationen, säger Miami Marlins vd Derek Jeter i ett uttalande.

USA har drabbats hårt av coronaviruset. I landet har över fyra miljoner människor smittats av viruset.

Läs också