Hoppa till huvudinnehåll

Mardrömmen är total för Ingvild Flugstad Östberg – bröt ett ben i foten och blir borta flera månader

Ingvild Flugstad Östberg åker skidor.
Ingvild Flugstad Östberg. Ingvild Flugstad Östberg åker skidor. Bild: imago/Sven Simon/ All Over Press Ingvild Flugstad Østberg

Skadorna radar upp sig för den norska skidstjärnan Ingvild Flugstad Östberg. Ett benbrott i foten pausar hennes förberedelser inför VM-säsongen.

En hälskada har plågat Ingvild Flugstad Östberg sedan början av mars. Då skadade hon sig i samband med världscupen i Lahtis och missade de sista tävlingarna för vintern.

Nu fortsätter oturen att grina norskan i ansiktet.

NRK rapporterar att Östberg har brutit ett ben i foten. Det handlar om en belastningsskada som har uppstått i samband med rehabträningen av den gamla skadan.

– Det är givetvis väldigt tungt och jag gör mitt bästa för att ta mig genom det här. Balansen mellan träning, vila och kost har inte varit optimal, säger Östberg i ett pressmeddelande.

Världscupen startar i Ruka

Den nya skadan är ett stort bakslag för Östberg. Efter att ha kunnat träna bra i några månader kom det här som en kalldusch.

– När belastningen ökar blir man utsatt för den här typen av skador, säger landslagsläkaren Öystein Andersen.

Världscupen på skidor inleds i Ruka i slutet av november. Den kommande säsongens stora mål för längdåkarna är VM i Oberstdorf nästa år.

– Utgångsläget är att hon blir borta lika länge som förra gången, det vill säga ett par månader. Det kommer sedan att ta några månader till innan hon kan träna med full belastning, säger Andersen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport