Hoppa till huvudinnehåll

Förbundskapten Markku Kanerva till IS: "Jag ansåg redan i juni att Teemu borde byta klubb"

Teemu Pukki och Markku Kanerva efter EM-kvalmatchen i Liechtenstein.
Teemu Pukki och Markku Kanerva efter EM-kvalmatchen i Liechtenstein. Teemu Pukki och Markku Kanerva efter EM-kvalmatchen i Liechtenstein. Bild: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER Teemu Pukki,Markku Kanerva

Den finska fotbollsstjärnan Teemu Pukki har ett gällande kontrakt med Norwich som nästa säsong spelar på den näst högsta serienivån i England. Många tycker att Pukki borde spela i en tuffare liga och herrlandslagets chefstränare Markku Kanerva hör till dem.

Om ett år spelas fotbolls-EM och förbundskapten Markku Kanerva skulle gärna vilja ha tillgång till en måltjuv som sprudlar av självförtroende.

I Premier League gjorde Teemu Pukki 11 mål på de 23 första matcherna. Därefter gick han mållös i 13 raka bataljer. Pukkis Norwich förlorade sina tio sista ligamatcher, slutade hopplöst sist och får i höst ta ny sats i Championship.

Finländaren har ett gällande kontrakt men många tycker att Pukki borde spela mot bättre motstånd. En flytt skulle också falla Kanerva i smaken.

– Jag ansåg redan i juni att Teemu borde byta klubb om Norwich degraderas. Han håller definitivt måttet i de fem stora europeiska ligorna (England, Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland). Den gångna säsongens elva mål är ett bevis på det även om takten avtog mot slutet, säger han till Ilta-Sanomat.

– I rollen som förbundskapten hoppas jag förstås att våra spelare spelar i så tuffa ligor och bra klubbar som möjligt och att de är möjligast formstarka och friska. Det gynnar landslaget.

Teemu Pukki.
I november säkrade Teemu Pukki och Finland EM-biljetten i Helsingfors. Teemu Pukki. Bild: Tomi Hänninen Teemu Pukki

I början av året utsågs Teemu Pukki under festliga omständigheter och med klar marginal till årets idrottare 2019 i Finland. Efter festligheterna i Helsingfors lyckades Pukki på straff i två raka matcher men efter det började en måltorka som ännu inte har tagit slut.

Pukki har kopplats ihop med många klubbar, bland dem den turkiska storklubben Besiktas.

Vad vore bäst för landslaget?

Pukki byter klubb
77.8% (316 röster)
Pukki stannar i Norwich
22.2% (90 röster)
Antal avgivna röster: 406

Läs också