Hoppa till huvudinnehåll

Coronavirus på skriftskolläger i Lojo

En person med plasthandskar på sig sätter ett provrör in i en plastpåse. På en lapp står det "covid-19-epäilty".
En epidemiolog vid Helsingfors universitetssjukhus har försatt skriftskolgruppen i karantän i två veckor. En person med plasthandskar på sig sätter ett provrör in i en plastpåse. På en lapp står det "covid-19-epäilty". Bild: Lehtikuva coronavirus,Wuhan-coronavirus,coronavirusutbrottet i Finland 2020,Coronavirusutbrott 2019-2020,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Europa 2020,positiva resultat från provet för coronavirus,coronaprov

Coronavirussmitta har konstaterats på ett skriftskolläger. På kursgården Vivamo har sammanlagt 37 personer utsatts för coronaviruset under tiden 22 och 28 juli, uppger Kansan Raamattuseura på Vivamos webbplats.

Man har lyckats identifiera alla personer som har utsatts för smittan och tillsvidare känner man inte till att någon av dem skulle ha insjuknat.

Personerna kommer från olika håll i landet.

Skriftskollägret har avbrutits, såsom även ett annat skriftskolläger som har pågått parallellt på kursgården.

En epidemiolog vid Helsingfors universitetssjukhus har försatt skriftskolgruppen i karantän i två veckor.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland