Hoppa till huvudinnehåll

Bästa hemknuten i Svenskfinland: Mattby

Sebastian Perret och Annika Roos står framför en grön buske, med ett rött tegelhus i bakgrunden, och ser in i kameran. Solen lyser i deras ansikten. Sebastian har inget hår, och en grön skjorta. Annika har långt, brunt hår och en blå klänning.
Sebastian Perret (t.v.) och Annika Roos är överens om att Mirjasgränden i Mattby är det bästa stället att bo på i Svenskfinland. Sebastian Perret och Annika Roos står framför en grön buske, med ett rött tegelhus i bakgrunden, och ser in i kameran. Solen lyser i deras ansikten. Sebastian har inget hår, och en grön skjorta. Annika har långt, brunt hår och en blå klänning. Bild: Yle/Alexander Beijar Mattby,Bästa hemknuten

Är Mattby i Esbo det bästa stället att bo på i Svenskfinland? Svaret är ja, ifall man frågar Sebastian Perret och Annika Roos, som båda är bosatta på Mirjasgränden i Mattby. Nära till havet, nära till metron och dessutom nära till grannskapet är det som enligt Perret och Roos gör just det här stället så bra. Tillsammans med grannarna ordnar de pizzakvällar, halloweenfester och enkla middagar.

Bästa hemknuten i Svenskfinland 2020