Hoppa till huvudinnehåll

Sergio Perez kör inte i helgens F1-lopp i Storbritannien – osäkert testresultat och isolation följdes av positivt coronatest

Sergio Perez gör ett depåstopp.
Sergio Perez under ett depåstopp. Sergio Perez gör ett depåstopp. Bild: xpbimages.com Sergio Pérez,Racing Point

Sergio Perez var inte närvarande under torsdagens presskonferens. Orsaken var att Racing Point-föraren isolerat sig efter att ett testresultat varit osäkert. Perez fick senare resultaten från sitt nya test och det visade positivt. Han sitter nu i karantän och missar därmed helgens F1-deltävling i Silverstone.

Efter dagens presskonferens i Storbritannien inför helgens F1-lopp rapporterade serien på sin webbplats att Sergio Perez, tillsammans med några andra i stallet, är i självisolering.

Orsaken var ett osäkert testresultat.

F1 rapporterade att Perez tagit ett nytt coronatest och kommer sitta i isolering fram till att resultaten kommer. Nu har han fått det och testet visar positivt.

– Perez sitter nu i karantän i enlighet med de riktlinjer som getts av myndigheterna, skriver F1 i ett pressmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Två Racing Point-förare med i helgen ändå

Stallet skriver på Twitter att Sergio Perez mår bra.

Även alla som varit i nära kontakt med föraren är nu sattta i karantän enligt pressmeddelandet.

Redan tidigare under torsdagen då det blev klart att Perez testresultat var osäkert, rapporterades det om ett avtal som tillåter Racing Point att använda sig av Mercedes reserver Stoffel Vandoorne eller Esteban Gutierrez vid behov.

Racing Point skriver nu efter beskedet att de trots att Perez inte deltar kommer ha två förare med på söndag.

– Hela vårt team önskar allt gott till Sergio Perez och ser framemot att få önska honom välkommen tillbaka snart. Vår avsikt är att ha två bilar med på söndag. Vi kommer i sinom tid uppdatera läget gällande vår tävling i Storbritannien, skriver de på Twitter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport