Hoppa till huvudinnehåll

Lance Stroll snabbast i andra träningspasset – Nico Hülkenberg gjorde comeback då han ersatte Perez i Racing Point

Lance Stroll.
Lance Stroll klockades för snabbaste tiden i fredagens andra träningspass i Silverstone. Lance Stroll. Bild: xpbimages/AOP Lance Stroll,Racing Point

Racing Point har fått en bra start på säsongen. Inför säsongens fjärde grand prix i Silverstone åkte de ändå på motgångar då det blev klart att Sergio Perez missar båda deltävlingarna i Storbritannien. Under fredagens träningspass hade stallet ändå två förare på banan – som båda visade pigga tag. Lance Stroll var snabbast på eftermiddagen medan Nico Hülkenberg inte blev långt efter.

Det blev ett begränsat antal varv under det andra träningspasset på fredagen i Silverstone.

Alexander Albon klockade in den snabbaste varvtiden i början av passet. Den varvtiden slogs ändå snabbt därefter av Raing Points Lance Stroll.

Med halva passet kört gick det ändå på tok för Red Bull-föraren. Albon körde av banan vilket resulterade i röd flagg och ett längre avbrott.

Hoppa över Twitterpostning

Med drygt en halv timme kvar av passet fick förarna grönt ljus igen. Det blev ändå inga förändringar i topp 3-tiderna. Lance Stroll var snabbast, Alexander Albon näst snabbast och Valtteri Bottas klockade in den tredje snabbaste varvtiden.

Mercedesförarna hade båda lite problem och Lewis Hamilton – som jagar sin sjunde pole position på hemmabanan i morgon och sin sjunde seger på Silverstone på söndag – var bara femma. I dagens första pass var Hamilton andra snabbast efter Max Verstappen medan Bottas då var sexa.

Kimi Räikkönen visade pigga tag under eftermiddagen och var tionde snabbast i dag i det andra träningspasset.

Ersättaren Nico Hülkenberg i farten redan på fredagen

På torsdagen blev det klart att Sergio Perez inte kommer att köra på Silverstone i helgen. Perez coronatest visade positivt.
Racing Point meddelade redan efter beskedet om det positiva testresultatet att de har för avsikt att ha två förare med i helgens deltävling.

På fredagen klarnade det vem som skulle hoppa in i stället för Perez.

Hoppa över Twitterpostning

Nico Hülkenberg fick återvända till F1-banan och hann ut på banan redan under fredagens båda träningspass.

– Jag var på väg till Nürburgring för ett projekt när jag fick samtalet av Otmar (Szafnauer, Racing Points stallchef). Det var mindre än 24 timmar sedan, så det känns lite surrealistiskt just nu. Men jag gillar en bra utmaning, och det här är just det, säger Hülkenberg enligt F1:s webbplats.

Hülkenberg var nionde snabbast under fredagens första träningspass. Och det gick ännu bättre under det andra. Tysken var sjunde snabbast och blev sex tiondelar från stallkamraten Lance Stroll.

Nico Hülkenberg i Racing Points bil i Storbritannien.
Nico Hülkenberg hann med till det första träningspasset i Storbritannien. Nico Hülkenberg i Racing Points bil i Storbritannien. Bild: xpbimages/AOP Nico Hülkenberg,Racing Point

32-åringen körde ännu i fjol för Renault men fick inte ett förnyat kontrakt till den här säsongen. Hülkenberg har under karriären startat i 177 lopp men aldrig tagit sig upp på pallen.

– Det är givetvis en svår situation för Racing Point och för Checo. Han är min vän och tidigare stallkamrat och jag hoppas han tillfrisknar snabbt. Jag hoppar in och försöker göra mitt bästa för stallet.

"En av de ledsnaste dagarna i min karriär"

Även Sergio Perez skickade på fredagen en hälsning och tackade bland annat både stallet och supportrar för det stöd han fått.

– Som ni vet har jag testat positivt för covid-19. Jag är väldigt ledsen. Det är definitivt en av de ledsnaste dagarna under min karriär, säger Perez i en video som han laddat upp på sitt Twitterkonto.

– En stor mängd förberedelser har gjorts för att vara i 100 procentig form det här veckoslutet. Jag visste att jag har en riktigt bra bil under mig och stallet har gjort ett fantastiskt jobb. Så jag är väldigt ledsen men det här visar bara hur sårbara vi alla är för att smittas av viruset.

Hoppa över Twitterpostning

Perez berättar att han efter Ungerns GP reste till Mexiko med ett privat plan för att hälsa på sin mor som varit med om en olycka.

– Jag följde alla FIA:s instruktioner, samt stallets, säger Perez som berättar att han hälsade på sin mamma under två dagar.

– Så fort hon fick lämna sjukhuset kunde jag träffa henne. Sedan kom jag tillbaka till Europa. På samma sätt som jag reste dit. Följde alla regler. Jag bara fick det och jag vet inte varifrån. Jag har inga symptom.

Stallchefen Szafnauer säger att han inte anser att Perez gjort något fel då han valde att resa till Mexiko. De har ingen klausul i kontraktet som skulle förpliktiga föraren att be om lov till det, säger han enligt F1.

Enligt rekommendationerna i Storbritannien bör Perez vara i karantän i tio dagar, skriver F1. Därmed kommer han troligen även att missa nästa veckas jubileums grand prix som även det körs på banan i Silverstone.

Stallet säger sig ändå vara osäker på om Perez ska sitta i karantän i sju eller i tio dagar. Tvingas han ändå stå över även nästa deltävling är det Hülkenberg som kör för Racing Point även då, bekräftar stallet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport