Hoppa till huvudinnehåll

KPV:s tränare sparkas efter derbyförlust mot VPS: ”Resultaten motsvarar inte förväntningarna”

Jani Uotinen.
Jani Uotinen hann träna KPV i ett drygt år. Jani Uotinen. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,Kokkolan Palloveikot,Jani Uotinen

Division 1-favoriten KPV har inlett säsongen trögt. På lördagen föll laget med 1–4 i derbyt mot VPS och efter matchen fick tränaren Jani Uotinen sparken.

KPV:s spel har inte rullat på förväntat sätt under inledningen av division 1-säsongen. Klubben har stora ekonomiska muskler och är favoriter i serien men på fem matcher har man bara plockat fem poäng.

På lördagen gick laget på en rejäl mina då man förlorade det österbottniska derbyt mot VPS på bortaplan. VPS ledde med 2–0 efter den första halvleken men trots en straffreducering av Sebastian Mannström fick KPV aldrig kontrakt.

Vasalagets kapten Sebastian Strandvall nätade två gånger på straff i den andra halvleken och VPS vann med 4–1. Efter matchen fick KPV-tränaren Jani Uotinen sparken.

– KPV:s mål är att stiga tillbaka till ligan och resultaten motsvarar inte förväntningarna. Därför har KPV valt att bryta Jani Uotinens kontrakt, skriver klubben på sin webbplats.

KPV kommer nu att inleda jobbet att rekrytera en ny tränare. Klubben skriver att spelarna kommer att fortsätta träna som normalt och spela nästa match mot SJK Akatemia på onsdag.

Jani Uotinen hann sitta ett drygt år på sin post.

– KPV tackar Jani Uotinen och önskar lycka till i framtiden, skriver klubben.