Hoppa till huvudinnehåll

Tolv personer häktas, misstänkta för mord - Helsingforspolisen: "Nog är det ovanligt"

Polishuset i Böle
Häktningsförhandlingarna hölls i Böle polishus. Polishuset i Böle Bild: Yle/Carolina Husu Böle polishus,Helsingfors,Böle, Helsingfors stad

Helsingfors tingsrätt har på lördag häktat tolv personer, misstänkta för ett mord. Det misstänkta mordet kom till Helsingforspolisens kännedom i onsdags.

Offret var en vuxen man. Själva mordet ska ha skett mellan tisdag och onsdag. Tio av de misstänkta personerna är män medan två är kvinnor.

Bland de häktade männen finns två 35-åringar, en 46-åring, en 27-åring, en 40-åring, en 31-åring, en 42-åring, en 41-åring, en 28-åring och en 37-åring. En av kvinnorna är 40 år gammal medan den andra är 23.

Polisen yrkade på lördag att Helsingfors tingsrätt häktar alla tolv personer. De misstänkta personernas häktningsförhandlingar sköttes separat i Böle polishus, bakom lyckta dörrar.

Grunderna för häktningarna hålls hemligstämplade. Polisen har tidigare varit förtegen om fallet och menar att utredningen kan äventyras om man går ut med detaljer i det här skedet.

Brottskommissarie Jukka Larkio var på plats vid häktningsförhandlingarna, men svarade enbart korthugget på medias frågor.

På frågan om hur sällsynt ett brott med så här många misstänkta är svarade han:

- Nog är det ovanligt.

Enligt Larkio kommer man att informera mer om fallet på måndag.

Källor: STT, Ilta-Sanomat

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen