Hoppa till huvudinnehåll

Däcktillverkaren nöjd med Ingåföraren Emil Lindholms framfart i EM-rallyt – får testa vidare i italienskt grusrally

En rallybil kör så fort att sanden flyger.
Rallyföraren Emil Lindholm från Ingå ska delta i ett grusrally andra veckoslutet i augusti. En rallybil kör så fort att sanden flyger. Bild: MRF Racing Emil Lindholm,Ingå,Västnyland,rally,rallyförare,bilsport,motorsport,Rom,Italien

Den tionde platsen i säsongens första deltävling i rallyns EM-serie ger Ingåbon Emil Lindholm en ny chans att köra i Italien. Tillsammans med kartläsaren Mikael Korhonen deltar han i Citta di Arezzo – Valtiberina rallyt andra veckoslutet i augusti (8–9.8).

Rallyt ingår i den italienska mästerskapsserien på grus. Däcktillverkaren MRF Tyres och det italienska stallet HK Racing ger en Skoda Fabia R5-rallybil till Lindholms förfogande.

– Efter EM-rallyt i Romregionen tog Luca Pregliasco kontakt och föreslog att vi skulle delta i rallyt. Också däcktillverkaren ville att vi skulle testköra ett rally på grus före nästa EM-deltävlingen.

– Rallyt i Italien är ett viktigt test för mig och för däcktillverkaren. Jag har inte tidigare kört med den här fabrikens däck på grus, så det blir intressant att få testa däcken, säger Emil Lindholm.

Pregliasco är chef för det italienska rallyteamet. Följande EM-deltävling körs i Liepaja i Lettland 14–16.8.

Målsättning att komma i mål

Citta di Arezzo – Valtiberina körs i området kring staden Arezzo som finns söder om Florens. I rallyt ingår endast tre skilda specialetapper. En av etapperna körs två gånger och en annan körs tre gånger.

Under rallyts första tävlingsdag körs fyra etapper med en totallängd på drygt 33 kilometer. Under andra tävlingsdagen körs en specialetapp tre gånger och det ger en totallängd på drygt 36 kilometer.

Lindholm säger att hans målsättning i rallyt är att komma i mål.

– Det är klart att vi också ska ha god fart i rallyt. Det här ger oss en ypperlig chans att testa på olika saker, konstaterar han.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland