Hoppa till huvudinnehåll

Coronafall på Borgbacken: "Svårt att hålla koll på säkerhetsavstånden i köerna"

Linnanmäen huvipuiston maailmanpyörä.
Staden rekommenderar att besökare som varit på Borgbacken under samma tider följer med sitt mående extra noggrant. Linnanmäen huvipuiston maailmanpyörä. Bild: Matti Myller / Yle pariserhjul,pariserhjul,Borgbacken

I slutet av juli besökte ett sällskap Borgbackens nöjespark och kan ha utsatt andra människor för coronaviruset, skriver Helsingfors stad i ett pressmeddelande (på finska).

Sällskapet besökte nöjesparken söndagen den 26 juli ungefär mellan klockan 15 och 18.

Enligt Timo Lukkarinen, chefsläkare vid Helsingfors stad hade nöjesparken ett typiskt antal besökare den dagen

– Som jag förstått det var försäljningen av biljetter helt normal den dagen. Problemet är att besökarna inte kommer ihåg att hålla säkerhetsavstånd i köerna, säger Lukkarinen.

De som besökt nöjesparken den dagen rekommenderas att följa med sitt mående extra noggrant. Helsingfors stad rekommenderar att du gör ett test ifall du får symtom som tyder på coronavirus.

Borgbacken försöker nu kontakta besökare som hade förhandsbokat en biljett för den dagen med nöjesparkens egna bokningstjänster.

Borgbacken har varit öppen sedan mitten av juni. Antalet besökare är begränsat till hälften av den egentliga kapaciteten.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets artikel "Linnanmäellä vieraili heinäkuun lopussa seurue, joka on altistanut muita koronavirukselle – "Jonottaessa ei muisteta turvavälejä"". Artikeln är översatt av Charlotte Lindberg.