Hoppa till huvudinnehåll

Man häktad misstänkt för flera fall av sexualbrott i Helsingfors – offren är minderåriga pojkar

Polisärm med polisens märke
Polisen tror att flera brottsmisstankar kan komma fram under utredningens gång. Polisärm med polisens märke Bild: Timo Nykyri / Yle polisen

Helsingfors tingsrätt har häktat en man som misstänkts för 15 sexualbrott, däribland tre fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn. Offren är minderåriga pojkar.

Mannen, som är född på 1970-talet, misstänks ha tagit kontakt med offren på nätet, uppger polisen. Mannen misstänks för tre grova fall av sexuellt utnyttjande av barn och för att ha köpt sexuella tjänster av ungdomar.

Han misstänks också för fyra fall av sexuellt utnyttjande av barn. De misstänkta brotten skedde i Helsingfors mellan 2018 och 2020.

Polisen har totalt 15 brottsanmälningar som berör fallet. Över hälften av målsägandena, det vill säga offren, var vid brottstillfället under 16 år, uppger polisen.

Den misstänkte häktades i fredags.

Brottsmisstankarna kan bli fler

Mannen misstänks ha fått kontakt med pojkarna på nätet. En del av dem misstänks han ha träffat, andra misstänks han ha utbytt meddelanden och bilder med.

Enligt polisen misstänks mannen ha utsatt offren han träffade för sexuella handlingar och han misstänks också ha betalat flera pojkar för sexuella handlingar och bilder.

– Förundersökningen är ännu i inledningsskedet. Baserat på de uppgifter som vi har just nu, tror vi att flera brottsmisstankar kan komma fram under utredningens gång. Alla målsägandenas identiteter är ännu inte kända, säger utredningsledaren och kriminalkommissarie Jutta Antikainen vid Helsingforspolisen.

Källa: Polisen