Hoppa till huvudinnehåll

Den 39-årige spanska landslagsikonen Iker Casillas lägger av – det blev inga fler matcher efter hjärtinfarkten

Iker Casillas i Portos tröja.
Iker Casillas i Portos tröja. Iker Casillas i Portos tröja. Bild: imago/DeFodi/ All Over Press Iker Casillas

Den spanska fotbollsmålvakten Iker Casillas meddelar att han avslutar sin långa karriär. I maj 2019 drabbades Casillas, som skördade stora framgångar i landslaget, av en hjärtinfarkt under ett träningspass.

Den nu 39-årige Iker Casillas var en av de stora profilerna i det spanska landslag som var omöjligt att stoppa för tio år sedan. Han var lagkapten och förstemålvakt i de lag som vann tre raka mästerskap: EM 2008, VM 2010 och EM 2012.

På klubblagsnivå representerade Casillas Real Madrid (1999–2015) och Porto (2015–2020). I Real blev det fem spanska mästerskap och tre Champions League-titlar.

Sommaren 2015 flyttade Casillas till Portugal och FC Porto där det blev fyra säsonger och fem år. I maj 2019 drabbades Casillas av en hjärtinfarkt och spelade inte mer efter det. Ligamatchen mot Rio Ave den 26 april 2019 blev Casillas sista.

Casillas hade tidigare i år för avsikt att kandidera för ordförandeklubban i det spanska fotbollsförbundet men drog till sist tillbaka sin kandidatur.