Hoppa till huvudinnehåll

Närmat i Åboland dag 2 - tisdag: Vilka läckerheter hittar Micke och Matias i Korpotrakten?

Matias och Micke står vid ett rött båthus med flytvästarna på.
Matias Jungar och Michael "Micke" Björklund är redo att hoppa i båten. Matias och Micke står vid ett rött båthus med flytvästarna på. Bild: Yle/Sam Stäuber närproducerad mat,närmat

I dag tisdag den 4 augusti åker Närmat i Åboland vidare till Korpo, Wattkast och Nagu. Där ska kocken Michael "Micke" Björklund och programledare Matias Jungar samla in och tillreda mat av enbart lokala råvaror I Närmat är utmaningen att använda enbart närproducerat i fem dagar.

I går fick de bland annat majs, bondbönor, potatis, simpa och blåstång av givmilda personer i Houtskär och Norrskata! Har du något att erbjuda? Tipsa gärna Micke direkt via tipstelefonen 041-714 3998. De vill ha ännu fler tips! Resan fortsätter genom Åbolands skärgård hela veckan.

Här nedanför följer vi med vad som händer i dag.

Uppdateringen är avslutad, men du kan se dagens blogg här nedanför.