Hoppa till huvudinnehåll

Erik Haula klev fram när det behövdes som mest – Florida höll liv i matchserien efter tung seger

Erik Haula jublar med sina lagkamrater.
Erik Haula gjorde Floridas första mål i den tredje matchen mot Islanders. Erik Haula jublar med sina lagkamrater. Bild: AFP / Lehtikuva ishockey,NHL,Erik Haula

Erik Haula kämpade, slet och levererade i den tredje matchen mot New York Islanders. Haula gjorde matchens första mål och blockerade även flera skott när Florida var pressat.

Florida Panthers hade hamnat i ett prekärt läge i matchserien mot New York Islanders. Efter två förluster var seger ett måste i kväll annars skulle slutspelet vara över innan det börjat på allvar.

Ett sommarlov var inte något som ingick i Erik Haulas planer. Finländaren var pigg i anfallet och gjorde även ett hästjobb framför den egna kassen. Det gav också resultat då Florida vann med 3–2.

Haula gjorde matchens första mål fyra minuter in i den andra perioden. Florida spelade i numerärt överläge när finländaren skickade in sitt första slutspelsmål på passning av Jevgenij Dadonov.

Hoppa över Twitterpostning

Islanders kvitterade i slutet av perioden men i början av den sista slog Panthers till igen. Även den här gången kom målet i powerplay.

Islanders hängde inte med när Florida spelade runt med hela laget och Mike Hoffman avslutade med ett snyggt slagskott.

Aleksander Barkov noterades för en assist vid målet – hans tredje poäng i slutspelet. Två minuter senare gjorde Brian Boyle det avgörande målet för Florida.

I den tredje perioden gjorde Haula också ett starkt jobb i defensiven och såg till att Islanders inte kunde komma i kapp. Brock Nelson reducerade ändå i slutet men Florida stod emot och fick lite andrum i slutspelsserien.

Islanders leder nu med 2–1 i serien som fortsätter på fredag.

Resultat:

Florida Panthers – New York Islanders 3–2
FLA: Haula 1+0, +/-0, 14:57
FLA: Barkov 0+1, -2, 21:40

Läs också