Hoppa till huvudinnehåll

Joe Biden reser inte till Milwaukee för demokraternas partikonvent – ordnas sannolikt virtuellt

Joe Biden talade om coronaviruset också i ett tal i Wilmington, Delaware den 12 mars. I sitt tacktal natten till onsdagen koncentrerade han sig också på virusutbrottet.
Joe Biden har inte ännu själv kommenterat uppgifterna. Joe Biden talade om coronaviruset också i ett tal i Wilmington, Delaware den 12 mars. I sitt tacktal natten till onsdagen koncentrerade han sig också på virusutbrottet. Joe Biden

Joe Biden kommer inte att närvara personligen vid demokraternas partikonvent i Milwaukee senare i augusti på grund av coronavirusläget i USA, uppger källor inom partiet.

Det är på partikonventet Biden tar emot nomineringen att bli demokraternas presidentkandidat.

Biden kommer inte längre att resa till Milwaukee och kommer i stället ta emot nomineringen i sin hemdelstat Delaware, enligt partiets styrande organ DNC (Democratic National Committee).

– Sedan pandemin bröt ut har vi prioriterat hälsa och säkerhet högst. Vi följde vetenskapen, lyssnade på läkare och hälsoexperter och fortsatte justera våra planer för att skydda liv. Det är den typen av stabilt och ansvarsfullt ledarskap USA förtjänar. Och det är det ledarskap Joe Biden kommer föra med sig till Vita huset, sa ordförande för DNC Tom Perez i ett uttalade.

DNC koordinerar valkampanjer och kampanjfinansiering samt ordnar partikonventen.

Enligt kommittén för konventet kommer inga av de mer högprofilerade talarna att närvara fysiskt, vilket innebär att det är mycket sannolikt att det demokratiska konventet kommer att ordnas nästan helt och hållet virtuellt.

Till de högprofilerade talarna hör till exempel Barack och Michelle Obama.

– Rädslan för samhällsspridning i Milwaukee, med medier, produktionsteam, och tjänstemän inom partiet blev helt enkelt för stor. Vi vill inte äventyra någons hälsa för det här, sa en person inom partiet.

Biden måste avslöja sin vice presidentkandidat före partikonventet, och Biden har tidigare lovat att han väljer en kvinna.

Tidigare lät Biden förstå att han offentliggör valet av vice presidentkandidat under den första veckan i augusti, men enligt en källa inom partiet kommer inte det hända ännu den här veckan.

President Trump sa å sin sida under onsdagen att han ''förmodligen'' håller sitt tal i Vita huset senare i augusti, då han officiellt nomineras till republikanernas presidentkandidat.

Joe Biden utmanar sittande president Donald Trump den 3 november.

Källor: AP, Reuters, AFP, CNN

Läs också