Hoppa till huvudinnehåll

Handbollsspelaren Emma Aarnio är tillbaka efter sin jobbiga fotskada: "Det läskiga sitter i huvudet"

Emma Aarnio i VästeråsIrsta hösten 2018.
Emma Aarnio i VästeråsIrstas tröja. Emma Aarnio i VästeråsIrsta hösten 2018. Bild: Yle/Kristian Karlsson handboll,VästeråsIrsta HF (damer),emma aarnio

VästeråsIrstas stjärna Emma Aarnio fick vårsäsongen spolierad av en besvärlig fotskada. Hon hade förhoppningar om att kunna spela i slutspelet men coronapandemin avslutade plötsligt säsongen. I en intervju med VLT säger Aarnio att hon är "väldigt, väldigt sugen på att spela igen".

Handbollsspelaren Emma Aarnios säsong tog slut i januari. Hon hade stukat foten i september, vilket störde henne under hela säsongen. Då kortisonsprutor inte erbjöd någon hjälp så gipsades foten i januari.

Aarnio hade förhoppningar om att kunna spela med sitt VästeråsIrsta i slutspelet men det blev inget sådant. Coronapandemin satte nämligen plötsligt punkt för säsongen efter att grundserien precis avslutats. Matchen mot Önnered den 19 januari visade sig därmed bli Aarnios sista.

Den förtida säsongsavslutningen har gett Aarnio gott om tid att rehabilitera foten och nu uppger 20-åringen till Västeråstidningen VLT (bakom betalmur) att allt ser lovande ut.

– Det känns bra i foten. Jag körde tester i dag och den verkar orka mycket ändå. Det läskiga sitter i huvudet, eftersom jag måste lära mig tänka att foten kommer hålla.

– Jag måste helt enkelt släppa spärren och köra på, vilket kan vara svårt, men det ska inte vara några problem, säger hon till tidningen.

"Jag är väldigt, väldigt sugen på att spela"

Aarnio tecknade i mars en tvåårsförlängning med klubben som hon har representerat i två år. Säsongen 2018–19 noterades hon för 110 fullträffar på 22 matcher och förra säsongen blev det 57 mål på 14 bataljer.

Det är meningen att handbollsserien SHE ska köra igång i mitten av september. VästeråsIrsta inleder säsongen med en hemmamatch mot Kungälv den 20 september, något som Aarnio ser fram emot.

– Uppehållet har gett mig mer tid att fokusera på fysiken och konditionen, utan att känna press inför ett slutspel. Jag är väldigt, väldigt sugen på att spela igen.

– Som idrottare hatar man att sitta på sidlinjen, men också att inte kunna vara med på alla övningar som laget gör, säger Aarnio som hör till landslagets nyckelspelare.

Läs också