Hoppa till huvudinnehåll

Lukas Hradecky höll nollan i returen mot Rangers – Leverkusen enkelt vidare till kvartsfinal i Europa League

Lukas Hradecky.
Lukas Hradecky kommer att spela kvartsfinal i Europa League. Lukas Hradecky. Bild: /All Over Press Lukáš Hrádecký

Bayer Leverkusen hade en stor ledning från den första matchen och Rangers var aldrig nära att rubba den tyska klubben. Leverkusen vann returen med 1–0 och nu får laget börja ladda för slutspurten i Europa League.

Den 12 mars vann Bayer Leverkusen med 3–1 mot Rangers på bortaplan och kopplade ett järngrepp om en plats i kvartsfinalerna i Europa League. Returen kunde inte spelas som planerat på grund av coronapandemin och först fem månader senare ställdes lagen mot varandra igen.

Sedan den första drabbningen har Rangers inte spelat någon tävlingsmatch medan Leverkusen avslutade sin säsong i Bundesliga under sommaren.

Rangers tvingades att satsa framåt men fick inte mycket uträttat i matchen. I stället var det Leverkusen som höll i bollen och framför allt Kai Havertz och Moussa Diaby skapade flera heta chanser.

I början av den andra halvleken kom till slut också Leverkusens ledningsmål. Charles Aránguiz slog en perfekt djupledsboll och Diaby dunkade in 1–0.

Rangers hade ett fåtal farliga lägen i matchen. Då 20 minuter återstod att spela var man nära en kvittering då Lukas Hradecky var överspelad men mittbacken Edmond Tapsoba räddade på mållinjen. På stopptid gjorde Hradecky också en räddning på Borna Barisics skott.

Den finländske landslagsmittfältaren Glen Kamara spelade inte för Rangers på grund av avstängning.

Kvartsfinalerna spelas nästa vecka och Leverkusen kommer att möta Inter.

Resultat:

Bayer Leverkusen – Rangers 1–0

Leverkusen vidare till kvartsfinal

Sevilla – Roma 2–0

Sevilla vidare till kvartsfinal