Hoppa till huvudinnehåll

Naturväktarna berättar om en högljutt flygande stor bagge och svarar kanske på din fråga

En stor, smal och grå skalbagge som har långa randiga antenner står på ett stort blad.
Jessica undrar vem denna högjlutt flygande stora bagge är. En stor, smal och grå skalbagge som har långa randiga antenner står på ett stort blad. Bild: Jessica Lillkull Naturväktarna,augusti

Har du en fråga om djur och natur? Eller har du sett något konstigt du vill dela med dig av? Hör av dig och fråga eller berätta, så får du höra experternas svar i direktsändning.

Jörgen Palmgren och Mimma Ekblad svarar 6.8 på lyssnarnas frågor om djur och natur, tillsammans med en ny programledare Hans Sundquist och redaktör Annika Ljungberg.

Naturväktarna sänds direkt i Yle Vega och på Yle Arenan torsdagar klockan 19.22–21.00 fram till slutet av augusti.

Skicka din fråga till Naturväktarna

Bild? Skicka då din fråga och bifogad bild till e-postadressen natur@yle.fi


Du kan skicka en bild med din fråga, per e-post till natur@yle.fi.

Under sändningen kan du också ringa till numret 0600 11 12 13. Då är du i kö och när det blir din tur är du med i direktsändningen.

Man får gärna skicka brev och paket till oss – d.v.s. icke levande kryp eller fynd från naturen i en ask. Då kan experterna känna, mäta, lukta och se på fyndet med förstoringsglas och lättare säga vad det är för en art.

Brev, paket eller vykort kan skickas till Naturväktarna, PB 12, 00024 Yle.

Lyssnarnas frågor med bilder publiceras i vår bildblogg.

Du kan höra på Naturväktarnas sändningar på Yle Arenan direkt och i efterhand från och med följande dag. Här hittar du alltid den senast publicerade sändningen.

Läs också