Hoppa till huvudinnehåll

Köerna till coronatestningen förkortas i Raseborg - sjukhuset lägger in extra tider

En person med plasthandskar på sig sätter ett provrör in i en plastpåse. På en lapp står det "covid-19-epäilty".
För tillfället står mellan 40 och 50 människor i kö till testet, vilket betyder att man får en tid i regel två dagar efter att man beställt tid. Bilden från mars 2020. En person med plasthandskar på sig sätter ett provrör in i en plastpåse. På en lapp står det "covid-19-epäilty". Bild: Lehtikuva coronavirus,Wuhan-coronavirus,coronavirusutbrottet i Finland 2020,Coronavirusutbrott 2019-2020,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Europa 2020,positiva resultat från provet för coronavirus,coronaprov

Köerna till coronatestning är långa i Raseborg. Nu ska Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) fördubbla testkapaciteten vid Raseborgs sjukhus.

För tillfället står mellan 40 och 50 människor i kö till testet, vilket betyder att man får en tid i regel två dagar efter att man beställt tid.

Vikarierande chefsläkare i Raseborg Solveig Lundqvist bekräftar att behovet av tester har ökat märkbart under den här veckan och att köerna därmed vuxit.

Från HUS sida har man meddelat att man kommer att fördubbla antalet testtillfällen vid Raseborgs Sjukhus testning.

- Hittills har man gjort tester med 10 minuters mellanrum, men från och med måndag kommer sjukhuset att ordna testning med kortare intervaller, säger Solveig Lundqvist.