Hoppa till huvudinnehåll

Närmat i Åboland dag 5 - fredag: Nu kommer vi, Kimitoön!

Matias och Micke vinkar från båten.
Micke och Matias rör sig med båt och med bil. Båten heter Matvraket. Matias och Micke vinkar från båten. Bild: Yle/Sam Stäuber närproducerad mat,närmat

I Svenska Yles satsning Närmat i Åboland är utmaningen att laga mat av enbart närproducerade råvaror under fem dagar, baserat på tips som lämnats in av publiken. I dag är turnén inne på dag fem och Närmat besöker Kimitoön.

Kocken Michael Björklund och programledare Matias Jungar har under veckan hittat massor av fina råvaror i Houtskär, Korpo, Nagu och Pargas och Micke har tillrett läckra måltider hemma hos åboländska familjer. Gå in på startsidan för Närmat i Åboland så hittar du länkar till vår timme för timme-uppföljning från veckans alla dagar.

Vill du erbjuda en råvara? Hör av dig till Mickes tipstelefon 041-714 3998.

Här nere kan du följa med vad som händer i dag, fredag. Det lönar sig att titta in på sidan flera gånger under dagens lopp.



Uppdateringen är avslutad, men du kan se dagens blogg här nedanför.

Läs också