Hoppa till huvudinnehåll

Dags för avslutningsfest för Närmat i Åboland - följ vår matblogg

Rostad brioche med grönsaker på en ljusblå tallrik.
Rostad brioche med gräddstuvad kål, bönor och lokförarens ärter, skivad tomat och bladsallad - närproducerat från Rosala. Rostad brioche med grönsaker på en ljusblå tallrik. Bild: Yle/Sam Stäuber närproducerad mat,närmat,michael björklund

Kocken Micke Björklund och programledare Matias Jungar bjuder till fest i dag då matresan i Åboland tar slut. Hela veckan har de levt på enbart närproducerade råvaror och lagat mat runtom i byarna. I dag lördagen den 8 augusti 2020 blir det stor lunch tillsammans med en del av veckans producenter.

Lunchen lagas utomhus i Nagu och här nedanför kan du följa med vad som händer under dagen. Bloggen uppdateras automatiskt. Knäpp också på radion eller lyssna via Arenan. Yle Vega direktsänder från Nagu och Närmats festarrangemang mellan klockan 10.03-13.00 i dag.

Uppdateringen är avslutad, men du kan se dagens blogg här nedanför.

Läs också