Hoppa till huvudinnehåll

Ny milstolpe för Kimi Räikkönen – passerade Michael Schumacher: "Vi försökte göra annorlunda än många andra i dag"

Kimi Räikkönen stiger ner i sin formelbil.
Kimi Räikkönen har inte lyckats knipa någon poäng i de fem första deltävlingarna för säsongen. Kimi Räikkönen stiger ner i sin formelbil. Bild: imago images/HochZwei/ All Over Press Kimi Räikkönen,Alfa Romeo,Formel 1

Kimi Räikkönen och Alfa Romeo har det motigt på F1-banorna just nu. Men "Ismannen" fortsätter att skriva historia. Nu är han också den förare som kört flest varv i formel 1:s historia.

Formel 1-veteranen Kimi Räikkönen börjar höra till de mest rutinerade förarna i seriens historia.

Han närmar sig förstaplatsen i antalet GP-starter och blev nyligen den förare som kommit i mål i flest antal F1-lopp. I säsongens andra Silverstonedeltävling skrev han ny historia.

Det är Twittersidan Lights Out som berättar att finländaren efter dagens lopp är den förare som kört flest varv i VM-loppen.

Enligt kontot har Räikkönen nu kört sammanlagt 16 845 varv. Tvåan Michael Schumacher körde 16 825 varv under sin karriär.

På tredje plats hittas Fernando Alonso (16 778 varv), som ska göra comeback nästa säsong. Det är oklart om Räikkönens F1-karriär fortsätter efter denna säsong.

Hoppa över Twitterpostning

”Fick inte någon utdelning”

Finländaren har inte haft någon rolig säsong med Alfa Romeo hittills. I dagens jublieumstävling på Silverstone startade han från den sista rutan och körde upp sig till 15:e plats.

Han slog sin stallkamrat Antonio Giovinazzi som blev 17:e.

– Vi fick inte riktigt någon utdelning, men vi försökte göra saker annorlunda än många andra, kommenterade Räikkönen för C More efter dagens race.

– Däcken fungerade rätt bra, också i slutet, men då började det vibrera något otroligt i bilen. Jag var tvungen att köra långsammare på raksträckorna, så att inget skulle gå sönder.

Räikkönen, 40, debuterade i F1 år 2001.

Läs också