Hoppa till huvudinnehåll

Rantanens och Donskois poäng räckte inte för Colorado som slutade tvåa i seedningsgruppen – så här fortsätter slutspelet i NHL

Joonas Donskoi åker via bänken och gratuleras av sina lagkamrater.
Joonas Donskoi gjorde ett av Colorados mål mot Vegas. Joonas Donskoi åker via bänken och gratuleras av sina lagkamrater. Bild: AFP / Lehtikuva ishockey,NHL,Joonas Donskoi

Mikko Rantanen spelade fram till två fullträffar och Joonas Donskoi gjorde ett mål när Colorado Avalanche föll mot Vegas Golden Knights efter förlängning. Förlusten gör att Colorado slutar tvåa i seedningsgruppen och ställs mot Arizona i första riktiga slutspelsomgången.

Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights gjorde i natt upp om förstaplatsen i seedningsgruppen och det på pappret ”lättare” motståndet i slutspelet.

Vegas ledde matchen vid tre tillfällen men Colorado kom tillbaka. Mikko Rantanen plockade passningspoäng vid Nathan MacKinnons 1–1 och J.T. Comphers 3–3 medan Joonas Donskoi gjorde Colorados 2–2-mål i den andra perioden.

Det var ändå Vegas som knep segern och förstaplatsen i gruppen. Alex Tuch avgjorde matchen med ett välplacerat handledsskott i förlängningen.

– Att bli seedad etta betyder mycket. För mig personligen var det ett av mina viktigaste mål i ett slutspel, säger Tuch efter matchen på NHL:s webbplats.

Vegas seger gör att man kommer att möta Chicago Blackhawks i första slutspelsomgången. För Colorado blir det en matchserie mot Arizona Coyotes.

– Arizona är ett bra lag, de är välstrukturerade och har en bra offensiv. Det kommer att bli en tuff serie och vi måste förbereda oss bra.

– Slutspelet är tufft och man behöver fyra bra kedjor, bra defensiv och en bra målvakt. Naturligtvis suger det att vi förlorade i dag men vi är tvåa i väst och det är inte dåligt, säger MacKinnon.

Philadelphia etta i öst

I öst blev Philadelphia Flyers förstaseedat. Laget tog sin tredje raka seger då man slog Tampa Bay Lightning med 4–1.

– Att spela slutspel har varit en dröm sedan jag var ett litet barn och jag är förväntansfull inför nästa match, säger tvåmålsskytten Nicolas Aube-Kubel enligt The Philadelphia Inquirer.

För Aube-Kubel och Flyers väntar Montreal i första slutspelsomgången medan Tampa Bay ställs mot vinnaren i matchparet Columbus–Toronto. Den femte matchen mellan Columbus och Toronto spelas under natten till måndag.

De sista seedningsmatcherna Washington–Boston och St. Louis–Dallas spelas också under natten till måndag. Vinnaren i matchparet i öst möter New York Islanders medan förlorare får ta sig an Carolina Hurricanes.

I väst väntar Calgary för vinnaren i matchen St. Louis–Dallas medan det förlorande laget möter Vancouver.

Resultat:

Colorado – Vegas 3–4 efter förlängning
COL: Donskoi 1+0, +1, 12:00
COL: Rantanen 0+2, +1, 23:24

Tampa Bay – Philadelphia 1–4

Första slutspelsomgången:

Östra konferensen:

Philadelphia – Montreal

Tampa Bay – Columbus/Toronto

Washington/Boston – New York Islanders

Washington/Boston – Carolina

Västra konferensen:

Vegas – Chicago

Colorado – Arizona

St. Louis/Dallas – Calgary

St. Louis/Dallas – Vancouver