Hoppa till huvudinnehåll

En birdie på sista hålet hjälpte Matilda Castren ta karriärens bästa placering på LPGA-touren – doldisen Morikawa fullbordade PGA-skrällen

Golfspelare i farten.
Matilda Castren. Golfspelare i farten. Bild: AFP / Lehtikuva Matilda Castren

Matilda Castren fortsatte att visa fina takter i Sylvania också efter att hon klarade cutten. Efter en fin sista runda slutade hon på delad 25:e plats. I herrarnas PGA-mästerskap tog Collin Morikawa hem segern – trots att han inledde proffskarriären för bara ett år sedan.

Matilda Castren avslutade sin LPGA-helg med att klara den fjärde rundan med resultatet en under par och slutade alltså på en delad 25:e plats. Det är karriärens bästa placering på touren för Castrens del.

Efter den andra dagen – då hon klarade cutten – hade hon till och med känn på en placering bland de tio främsta. Men den tredje rundan gick dessvärre sämre.

Trots det hämtade hon upp sig i den fjärde och sista rundan och knep enligt sajten Golfpiste tio placeringar bara tack vare sin birdie på det 18:e hålet.

Segern gick till världstvåan Danielle Kang. Lydia Ko, som ledde klart efter tre rundor, fick inte någonting att stämma under den avslutande rundan och noterades bland annat för två bogeys och en dubbelbogey. Castren blev till slut tio slag bakom Kang.

”Är i sjunde himlen”

I herrarnas PGA-mästerskap lyckades Collin Morikawa knipa segern. Morikawa, 23 år gammal, inledde proffskarriären för 14 månader sedan och PGA-mästerskapet var hans andra majorturnering i karriären.

Enligt The Guardian är de enda andra golfspelarna som vunnit titeln i lika ung ålder Rory McIlroy, Tiger Woods och Jack Nicklaus.

– Jag visste att det skulle behövas en väldigt, väldigt bra runda i dag, säger Morikawa, som fram till förra våren studerade vid Berkeley-universitetet vid San Franciscobukten, där också PGA-mästerskapet avgjordes, enligt SVT.

– Jag är i sjunde himlen. Det är svårt att ta in hur mycket den här segern betyder. Det är ju en majortävling och det är dem alla vill vinna, speciellt i slutet av sina karriärer, och här står jag, i början av min, fortsätter han.

Källor: STT, SVT, Golfpiste