Hoppa till huvudinnehåll

Europa Leagues första och Champions Leagues andra kvalomgång lottade – idel bortamatcher för de finländska lagen

FC Inters Anthony Annan (liggande) och FC Honkas Borjas Martín i en duell i en ligamatch i juli.
FC Inters Anthony Annan (liggande) och FC Honkas Borjas Martín i en duell i en ligamatch i juli. FC Inters Anthony Annan (liggande) och FC Honkas Borjas Martín i en duell i en ligamatch i juli. Bild: Matti Raivio/All Over Press Anthony Annan,Borjas Martín

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har fortsatt lottandet som man kom i gång med på söndagen. De tre finländska lagen i Europa League-kvalet – Inter, Honka och Ilves – får inleda borta. Samtidigt står det klart att KuPS ställs mot irländskt eller slovenskt motstånd om laget besegrar norska Molde i den första Champions League-kvalomgången.

I schweiziska Nyon lottades den första kvalomgången i Europa League-kvalet på måndagen och det framgick att de tre finländska lagen får sätta sig på flyget.

  • Honvéd (HUN) – Inter (FIN)
  • Århus (DEN) – Honka (FIN)
  • Shamrock Rovers (IRL) – Ilves (FIN)

Matcherna spelas den 27 augusti och det är vinna eller försvinna som gäller. På grund av coronapandemin spelas nämligen inga dubbelmöten.

CL:s andra kvalomgång lottades

På söndagen blev det klart att de finländska mästarna KuPS får inleda sitt Champions League-kval med en bortamatch mot norska Molde.

Nu har också den andra kvalomgången lottats. Vinnaren i mötet Molde–KuPS ställs mot antingen Celje från Slovenien eller Dundalk från Irland. Den matchen spelas i Slovenien eller Irland den 25 eller 26 augusti.

För att ta sig till Champions League-gruppspelet behöver KuPS besegra fyra motståndare.