Hoppa till huvudinnehåll

Hinderlöparen Camilla Richardsson har tävlat klart för i år: "Det är förstås tråkigt att behöva fatta ett sådant här beslut"

Camilla Richardsson springer.
Den 27 juni tävlade Camilla Richardsson på 5 000 meter i Esbo. Camilla Richardsson springer. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva Camilla Richardsson

Camilla Richardsson har dragits med skadebekymmer och därför har det bara blivit två lopp under sommaren. Nyligen var siktet inställt på Kalevaspelen, som arrangeras i Åbo under veckoslutet, men nu meddelar Richardsson att hon av allt att döma har löpt klart för säsongen.

Den 26-åriga Richardsson har haft problem med såväl ryggen som baklåret och har därför inte kunnat träna för fullt under de fyra senaste månaderna. Hon har haft förhoppningar om att att delta i FM-tävlingarna i friidrott, Kalevaspelen, som arrangeras i Åbo under veckoslutet. Så blir det ändå inte.

– Jag tar nu en kort paus och sedan inleder jag rehabiliterande träning och grundkonditionsträning. Det är förstås tråkigt att behöva fatta ett sådant här beslut då jag hade tränat så bra inför den här säsongen, säger Richardsson i friidrottsförbundets pressmeddelande.

Richardssons paradsträcka är 3 000 meter hinder men det blev inga hinderlopp i år. Att mästerskap lyser med sin frånvaro i år underlättade beslutsfattandet.

– Det handlar inte om något allvarligare. Jag har hela tiden varit kapabel att springa men jag har haft symptom under en så lång tid att det var lika bra att fatta det här beslutet. Kanske löper jag något lopp på asfalt mot hösten, säger Richardsson.