Hoppa till huvudinnehåll

Karleby stadsstyrelse behandlade kritiken mot stadsdirektören Stina Mattila – ska ge mer stöd och hålla utvecklingssamtal

En allvarsam kvinna
En allvarsam kvinna Bild: Yle/Kalle Niskala kvinna

I Karleby behandlade stadsstyrelsen på måndagen den kritik som riktats mot stadsdirektör Stina Mattila. De ser allvarligt på anklagelserna, men menar att det är svårt att i efterhand utreda situationerna som anklagelserna gäller.

Det var förra veckan som sju anonyma personer anklagade Stina Mattila för en osaklig ledarstil i en artikel i tidningen Keskipohjanmaa.

På måndagen höll därför Karleby stadsstyrelse ett möte där man behandlade anklagelserna mot stadsdirektören.

I ett pressmeddelande skriver man att man ser allvarligt på anklagelserna och lyfter fram vikten av att bete sig sakligt på arbetsplatsen, oavsett uppgift och position.

Men styrelsen skriver också att det är svårt att i efterhand utreda situationerna som anklagelserna gäller.

Förra veckan gav Karlebys ledande tjänstemän och politiker sitt stöd till Mattila, och konstaterade att ingen förtroendekris finns.

Stadsstyrelsen väntar ännu på ett utlåtande från personalrepresentanter.

"Min egen kommunikation måste förbättras"

Mattila själv säger att alla har rätt att må bra på arbetsplatsen och att hon kommer att se över sin kommunikation.

– På grund av den här anonyma responsen har jag de senaste dagarna funderat mycket på mitt eget sätt att agera i situationer där beslut fattas.

– Jag upplever att en del av mitt arbete som stadsdirektör är att göra sammanfattningar och fatta beslut som ibland är svåra. Enheterna och sektorerna måste sedan tänka ut hur dessa beslut omsätts i praktiken. Min egen kommunikation och mitt förfaringssätt uttryckligen i dessa situationer måste ytterligare förbättras, konstaterar Mattila.

Stadsstyrelsen meddelar att man tänker stärka sitt stöd till ledningsarbetet och att man regelbundet för utvecklingssamtal med stadsdirektören.

Läs också