Hoppa till huvudinnehåll

Efter 10 dagar på posten: Miika Juntunen och KPV går skilda vägar – "Pressen utifrån blev för stor"

Miika Juntunen
Miika Juntunen blev huvudtränare för KPV den 3 augusti. Miika Juntunen Bild: Yle / Samu Lehtonen Miika Juntunen

För en vecka sedan på måndagen blev det klart Miika Juntunen tar över som huvudtränare i KPV efter att Jani Uotinen avskedades. Men nu byter Karlebylaget lots igen. På sin webbplats meddelar man att Juntunen inte fortsätter. Niko Kalliokoski kommer leda laget från och med torsdag.

Enligt pressmeddelandet handlar det om "press utifrån som inte gett arbetsro åt varken tränarstaben eller spelarna".

Hela laget ska ha överraskats av det väsen som presenterandet av den nya chefstränaren förra veckan skulle leda till.

Miika Juntunen kommer inte från och med torsdagen längre att leda laget utan Niko Kalliokoski tar över.

– Den ständiga pressen utifrån avspeglades i lagets dagliga verksamhet och gjorde det omöjligt för huvudtränaren och de andra i laget att finna arbetsro, skriver klubben i pressmeddelandet.

"Nu är målet att lyfta stämningen"

Juntunen hann vara huvudtränare i KPV bara i tio dagar. Nu kommer tränaren Niko Kalliokoski att leda laget.

– Nu är målet att lyfta stämningen i laget tillbaka till en nivå som gör det möjligt att träna ordentligt och därmed även uppnå bättre resultat i matcherna. Serien är ännu på hälft och nu tar vi nya tag och börjar jaga poäng, säger Kalliokoski i pressmeddelandet.

KPV ligger som bäst nia i tabellen i division ett. På sju matcher har det blivit åtta poäng. Avståndet upp till serieledaren AC Oulu är tolv poäng.

På onsdagen skrev bland annat Yle Uutiset om den uppståndelsen som orsakades av en övning på KPV:s träning. Det handlade om rykten på sociala medier där det påstods att Juntunen skulle ha lett en rasistisk övning på träningarna.

På sin webbplats publicerade klubben sedan ett pressmeddelande där de skriver att det inte handlat om något rasistiskt och att rasism inte tillåts i klubben.