Hoppa till huvudinnehåll

Galna ryktet: Juventus vill bli av med Ronaldo – har erbjudits till och med till Barcelona

Cristiano Ronaldo går mot Leo Messi.
Cristiano Ronaldo och Barcelonastjärnan Lionel Messi har aldrig spelat i samma klubb. Cristiano Ronaldo går mot Leo Messi. Bild: EPA-EFE/All Over Press Cristiano Ronaldo,Lionel Messi,fotboll

Cristiano Ronaldo och Barcelona låter som en av fotbollsvärldens mer osannolika kombinationer. Men Juventus är i så desperat behov av att bli av med den portugisiska superstjärnan att han till och med erbjudits till den katalanska storklubben, hävdar författaren och journalisten Guillem Balague.

Ronaldo, 35, hör till världens bäst betalda fotbollsspelare. I en intervju med BBC menar Balague att portugisen har så mycket som 23 miljoner euro i nettolön, en summa som är i samma klass med den lön han hade i Real Madrid.

Samtidigt vill Juventus skära ned på sina lönekostnader. Det har gjort att man enligt Balague är i desperat behov att bli av med Ronaldo.

Ronaldos agent Jorge Mendes ska nämligen ha uppmanats att hitta en ny klubb åt sin klient. Balague nämner att bland annat PSG och Real Madrid. Också MLS-klubbar har kontaktas.

– Juventus vill bli av med hans lön, det är så drastiskt som det låter, berättar Balague.

Till och med Real Madrid-rivalen FC Barcelona ska ha kontaktats.

– Han har erbjudits överallt, till och med till Barcelona. Jag tror inte att de blir av med honom så lätt.

Ronaldo spelade för Real Madrid mellan åren 2009 och 2018. Därefter köpte Juventus honom för 117 miljoner euro.

Portugisens kontrakt med ”Juve” sträcker sig till 2022.