Hoppa till huvudinnehåll

Montrealtränaren Claude Julien förd till sjukhus – missar slutspelsserien mot Philadelphia

Claude Julien på isen under en Canadiensträning.
Claude Julien har tränat Montreal sedan 2017. Claude Julien på isen under en Canadiensträning. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Claude Julien,Montreal Canadiens

Montreal Canadiens chefstränare Claude Julien fick sent på onsdagskvällen lokal tid föras akut till sjukhus på grund av bröstsmärtor. Tränaren missar resten av slutspelsserien mot Philadelphia Flyers.

Montreal Canadiens berättade på Twitter på torsdagskvällen att Julien förts till sjukhus på grund av bröstsmärtor. Hjälptränaren Kirk Mueller kommer att bära huvudansvaret tillfälligt.

Sportsnet avslöjar att Julien ska ha fått smärtorna efter onsdagens match mot Philadelphia. Julien fördes akut till sjukhus.

Den 60-årige tränaren är fortfarande kvar på sjukhus för undersökning. Det berättade Canadiens general manager Marc Bergevin, som samtidigt klargjorde att det inte handlade om covid-19.

Klubben förväntar sig inte att Julien finns med i någon av de återstående matcherna i slutspelsserien mot Flyers. Montreal förlorade den första matchen med 1–2. Nästa match spelas på lördag.

Julien har tränat Montreal sedan 2017.

Tips: Missa inte Yle Sportens nya NHL-podd med ett nytt avsnitt varje tisdag! Du hittar podden på Arenan.